Jak na vrásky? Vyzkoušejte tyto potraviny!

0
180

áhyb na kůži – i to je jedno z označení vrásky. Vzniká stahováním pokožky a jak jsme si již mohli všimnout, nejvíc se objevuje právě na tváři a krku. Se zvyšujícím věkem je spojeno i zpomalení buněčné obnovy. Kůže ztrácí schopnost vytvářet dostatečné množství kvalitního kolagenu, který by rýhy v pokožce dokázal vyrovnat.
Pokud své pokožce nebudete věnovat dostatek hydratace a ošetření, pronikne zvrásnění až do spáry, která je podpůrnou tkaninou kůže. V takovém případě vzniknou hluboké a velmi výrazné vrásky. Ale dost bylo strašení! Zaměřme se spíše na ošetření a prevenci. I když nemůžeme stopnout čas a vylisovat se do podoby před několika lety, můžeme si alespoň vybrat správné přípravky a potraviny, které nehezké rýhy potlačí.

Prevencí číslo jedna je zdravý životní styl s vyváženou bohatou stravou na selen, zinek a vitamíny A, E a C. Dobrým zdrojem selenu je tuňák, losos, pára ořechy, vejce a celozrnné obiloviny, jako je hnědá rýže, pšenice a oves.

Také jsou důležité antioxidanty v zeleném čaji, ty dokážou zabránit působení volných radikálů, které poškozují strukturu buněk.

Pro vnější ochranu můžete využít ochranné krémy, masky či séra.